(sim5.5.5_Ftele_heb_600x81.swf) יעלה בקרוב
“ננו -פון” מייצג גישה חדשה לניצול הננוטכנולוגיה לתקשורת סלולרית:
הרעיון הוא לייצר טלפונים המסוגלים לשנות צורה ובעלי “חיי סוללה” ארוכים במיוחד בזכות שימוש בחומרים בסדרי גודל של ננומטר [מילאירדית המטר], ויהיה אפשר לטעון אותם בעזרת לוחות סולריים המבוססים על רכיבי ננו.
תכונות
טלפונים עם “תכונות הננו” יצופו בחומר עמיד ביותר למים (העשוי מחומרי ננו), שימנע חדירת מים או כל נוזל אחר אל תוך המכשיר. גוף המכשיר יהיה עשוי מחומרים מרוכבים הכוללים סיבי ננו. הגוף יהיה גם חזק וגם גמיש כדי למנוע כשלים מכניים (כמו היסדקות) במקרה שהטלפון נופל לרצפה. הציפוי יהיה פעיל; הוא יאפשר שינויים מהירים במראה של טלפון הננו. המשתמש יוכל להתאים אותו לבגדים או לתנאים ואירועים מיוחדים.
גודלו של הטלפון בעל יכולות הננו יהיה דומה לגודלו של טלפון סלולרי רגיל. סביר להניח שהוא יהיה דק יותר מהמכשירים של היום ושיהיה בו מקום למסך גדול יותר, מה שיאפשר ממשק צפייה נוח יותר.
מאפיינים ושימושים
לטלפון הננו-טק יהיו מאפיינים רבים
(sim9_Ftele_heb_600x550.swf) יעלה בקרוב
השפעות ה”ננו – פון”
הוספת יכולות לטלפון, בכך שניתן לשנות את המראה והצורה של והטלפון כך שיאפשרו דרכים ייחודיות לנשיאת הטלפון, בעמידות גדולה של הטלפון, ובשילוב אמצעי חישה מובנים, יכולים לשנות את הדרך שבה הטלפון משמש ביומיום.
נוכל לראות דוגמה לתהליך כזה שבו שינויים בטלפון הסלולרי משנים את התפקיד שלו ביומיום אם נבחן את השפעת השינויים בגודל ובאיכות המסך של טלפונים. כשהמסכים הפכו לגדולים וטובים יותר הטלפון שבידנו שינה את תפקידו המרכזי והפך בעצם לנגן מדיה משוכלל. כך השימוש היומיומי בטלפונים הפך משימוש כאמצעי דיבור וכתיבה למרחק לשימוש כאמצעי לתקשורת רחבה ועשירה הרבה יותר.
מעניין יהיה לחכות ולראות מה יהיו ההשפעות על השימוש היומיומי בזכות השפעת הננוטכנולוגיות על הטלפונים של העתיד.